Ցնցող փաստեր հոտ հանելու մասին, որոնք շատ քիչ մարդ գիտի

Հետաքրքիր փաստեր գազերը բաց թողնելու մասին, որոնց մասին դուք հաստատ չգիտեք:

Image result

1. Միջինը, աղիքից կենսագործունեության գազանման արտադրանքի մեկ արտանետումը պարունակում է`

  • 59 տոկոս ազոտ
  • 21 տոկոս ջրածին
  • 9 տոկոս ածխաթթու գազ
  • 7 տոկոս մեթան
  • 4 տոկոս թթվածին
  • 1 տոկոսից քիչ են կազմում տհաճ հոտը պայմանավորող բաղադրիչները:

2. Գազերի ջերմաստիճանը «կրակոցի» պահին կազմում է 36,9օС։ 

 

3. Գազերի արտանետումը աղիքից կազմում է վայրկյանում ավելի քան 3 մետր։

4. Մարդ օրական արտադրում է մոտ կես լիտր գազանման արտադրանք։

5. Կանայք հոտ են հանում նույնքան, որքան տղամարդիկ։

6. Գազը, որը նման տհաճ հոտ է ստեղծում, կոչվում է ծծմբաջրածին: Որքան շատ եք ուտում ծծումբ պարունակող մթերք (ձու, սխտոր, սոխ, լոբի, կաղամբ, պանիր), այնքան ուժեղ «կաղտոտեք օդը»։

7. Մարդկանց մեծ մասը հոտ է հանում օրական մոտ 14 անգամ։

8. Մարդիկ հոտ են հանում անգամ մահից հետո։

9. Դուրս եկող գազը իսկապես կարող է բոցավառվել։

10. Որոշ բնապահպաններ կարծում են, որ աղիքներից գազանման արտադրանքը անդառնալի վնաս է հասցնում շրջակա միջավայրին:

աղբյուրը՝ այստեղ

Կիսվել սոց ցանցերում

Մեկնաբանել

Լրահոս

Բոլորը
Հետևեք մեզ FACEBOOK-ում